За чисте місто!
головна сторінкаконтактна інформаціякарта сайту
За чисте місто!
» Адреси громадських приймалень

   Центральний офіс

    м. Тернопіль
вул. Листопадова, 2,
тел.  (0352) 42-21-01
e-mail: zamisto@mail.ru

За чисте місто!
» Корисні посилання
Президент України
Урядовий портал
Верховна Рада України
Громадянське суспільство і влада
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА УКРАЇНИ
Національний знак єкологічного маркування
Міжнародний Фонд "Єдиний світ"

День Пам’яті Жертв ДТП

День Пам’яті Жертв ДТП / Новини — 22.11.2010

Всесвітній День Пам`яті

жертв дорожньо - транспортих пригод

У неділю, 21 листопада, пройшов Усесвітній день пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод.

  Щороку в автомобільних аваріях гинуть сотні людей. Лише з січня по жовтень, поточного року, в Україні сталося понад 2,5 тисяч наїздів на пішоходів, при цьому загинуло більше 400 людей.

  Аби привернути до цієї проблеми увагу водіїв і ще раз нагадати їм про правила поведінки на дорозі, активісти ГО «За чисте місто!» спільно з працівниками ДАІ влаштували акцію «Безпечний перехід».

У п’ятницю зранку ми зібралися біля пішохідного переходу, що на вул. Крушельницької (саме тут за статистикою стається найбільше наїздів на пішоходів). Разом із працівниками міліції ми допомагали діткам, які спішили до школи, переходити дорогу і пояснювали їм важливість знання правил дорожнього руху.

  Найбільше дітей зацікавила жовта мурашка організації «За чисте місто!» і вони сміло подавали їй руку, щоб разом безпечно подолати пішохідний перехід.

  Багато таких переходів у Тернополі не облаштовані належним чином, тому безпечними на 100 відсотків їх аж ніяк не назвеш. Бракує світлофорів, фарба, яка позначає перехід подекуди стерлась, і не завжди побачиш знак пішохідного переходу. Та причина аварійних ситуацій не тільки у цьому.

  Нещодавно, лише за одну добу, в країні, під колесами автівок загинуло майже два десятка людей, які переходили дорогу на «зебрі».

  Чому так стрімко зростає кількість власне таких ДТП? Адже пішохідний перехід має бути найбезпечнішою зоною руху! І коли вже сама аварія відбулася, в кращому випадку, суперечки між пішоходом і водієм не уникнути. Перші традиційно лають «баранів» із купленими правами, другі кричать на «оленів», що самі кидаються під колеса…

  Я часто спілкуюся з водіями маршрутних таксі: одні нарікають на погані дороги, інші на «сліпих» пішоходів, треті – на правила дорожнього руху…

  Але напевне причина у самій культурі відносин між тими хто на колесах і хто на ногах. Треба, насамперед, змінювати не правила дорожнього руху, а свою поведінку до оточуючих. Тоді і дороги будуть безпечними і правила зрозумілими.

22 листопада 2010 р.

» Додаткові розділи
» Фотоматеріали
» Медіа файли
Перше засідання громадської ради з питань екології
Перше засідання громадської ради з питань екології
 Переглянути відео
 Усі відео матеріали
» Пошук по сайту
» За чисте місто!
© ТОГО «За чисте місто!»

Про організацію        Наша Тернопільщина        Нормативно-правові документи        Громадські приймальні        Діяльність організації        Засоби масової інформації        Корисна інформація        Зворотній зв’язок
Створення сайтуweb-студія «Kenga» Web-студія «Kenga»